logo Undredal Stølsysteri

– Ysteriet midt i verdsarven

Print

Norsk pesto

  • Til ca. 1,5 l skvallerkålblader bruker vi 110 ml ramsløk (et stort glass fra Nøring). Hva dette tilsvarer i hele ramsløkblader vet jeg ikke, du må nesten prøve deg frem.
  • 100 g skoldete og skrapte hasselnøtter. Det gjør ingenting om du ikke får vekk alt av den brune hinnen; det er en tålmodighetsprøve!
  • 150 g av den vellagrete, hvite geitosten fra Undredal
  • 3 dl kaldpresset rapsolje fra Odelia. Også dette må du tilpasse etter smak; det går med en del
  • Salt og pepper etter smak

Ta det hele forsiktig i food-prosessoren til ønsket konsistens (ikke for lenge, da vil den kreme seg). Det er særlig ramsløken og geitosten som setter sting på smaken, så mengdeforholdene må du prøve ut.

Vi har også funnet ut at revet geitost er helt suveren som strø på pastaen.

Mons Kvamme, Bergen