logo Undredal Stølsysteri

– Ysteriet midt i verdsarven

Tronds lette aftenrett

oppskrift_undredalsost2Kvit Undredal (mellomlagra) stekes i smør eller olje på middels varme til den er gylden. Snus og stekes på andre side. Du kan legge tre lag ost oppå hverandre hvis du bruker ostehøvel.

Osten skal bli litt seig og klissete, men samtidig gylden. Steikes den for mye smelter den helt, men skjer det, så server den slik den blir. Smaker godt uansett.

På en tallerken legges en håndfull ruccula. Ha på litt olivenolje, sitronsaft, salt og pepper. Strø over en ss med ristede pinjekjerner og noen valnøtter. Litt strimlet spekeskinke gjør seg bra. Legg på den stekte osten. Server gjerne som en forett eller som en lett aftensrett. Et glass vin er ikke å forrakte sammen med denne retten.

Trond Kvaleid, Bergen