logo Undredal Stølsysteri

– Ysteriet midt i verdsarven

Salat med fenalår av geit og vellagret hvit Undredalsost

Kokken Knuts Salat med fenalår og hvit UndredalsostSpekemat og hvit geitost gir utrolig masse god smak. For deg som ikke liker salat så vil du like denne. Og for deg som ikke liker spekemat så vil du like denne. For deg som tror at så lenge man har Parmesanost i kjøleskapet så er alt topp. Parmesanost er godt det, for all del, men vi har en flott ostetradisjon i Norge. Vellagret hvit geitost åpner opp en hel verden av muligheter for bruk av gode norske råvarer – gjerne inspirert av andre lands kjøkkenkulturer.

Kokken Knut

Salat med fenalår av geit og vellagret hvit Undredalsost

1 pose valgfri salatmiks, eller bland dine favorittsalater, ca 10 dl totalt
200 gr fenalår av geit
100 gr vellagret hvit Undredalsost
1 bg små cherrytomater
½ rødløk – kuttet i tynne skiver
Litt finkuttet gressløk
Litt fersk timian

Tyttebærsirup – kan kjøpes på flaske, evt bruk balsamicosirup

1 dl rapsolje
Saften av en halv sitron
Litt salt og nykvernet pepper

Slik gjør du:

Sprut ett par sirkler av tynn stråle med tyttebærsirup eller balsamicosirup på fire tallerkener. Fordel salaten utover og ha over tomater, rødløk, gressløk, fenalår og timian. Press over sitron, ha på oljen og høvlet ost. Avslutt med litt salt og pepper etter smak