logo Undredal Stølsysteri

– Ysteriet midt i verdsarven

Print

Fest i Stavanger – marknad i Bergen

Andre helga i desember var ei travel helg for Undredal Stølsysteri. Styreleiaren representerte ysteriet under finalen på Det Norske Måltid i Stavanger, og ystaren vår selde ost tre dagar til ende på Bondens Marked på Bryggen i Bergen.

I Stavanger vart det ingen gullmedlaje, men ein flott kveld i lag med 1300 andre, og ikkje minst dei to andre finalistane i klassen for årets ost. Me gratulerer Kjerrringøy Gard med gullmedaljen! Me må og nemne at kokkelaget Vestpå vann kokkekonkurransen.

I Bergen gjekk handelen så heit at me måtte få nye forsyningar til sundagens marknad. Vi deler ut ein gullmedalje til bergensarane for godt oppmøte og mange blide fjes tross regn og kulde!

No tørkar me telt, vaskar dukar og steller fint med kvitosten fram til februar. Produksjonen kjem i gang att ein av dei første dagane i månaden, så siste helga i februar tar me med rikeleg med fersk brunost, samt kvitost frå hausten 2011 til ein ny sesong med Bondens Marked på Bryggen.

God jul til alle kundar og vener av undredalsosten!