logo Undredal Stølsysteri

– Ysteriet midt i verdsarven

Brun Undredal

Brun Undredal er laga av fersk geitemyse og geitemjølk og inntil 7,5 % kufløyte. Den er kokt i åtte timar i opne kar med flisfyring.

Sommaren 2005 vedtok organisasjonen Slow Food å opprette det første norske Presidium. Denne æra vart tildelt «Brimost frå Sogn», representert ved Brun Undredal frå Undredal Stølsysteri. Les meir om Slow Food på www.slowfood.no

Oppbevaring

Oppbevar osten kjølig, godt innpakka eller under osteklokke

Bruksområde

Brun Undredal høver godt som pålegg på brød, knekkebrød og vaflar. Kan også brukast som smakshever i saus.

Emballasje

Gåvepakning 500 gram
Gåvepakning 190 gram
Osten vert seld i på marknader, i gardsbutikkar, delikatesseforretningar og nokre kjedebutikkar.
Ein heil Brun Undredal veg om lag 1,5 kg.

Matpakkefavoritt

Brun Undredal er ein favoritt på brødskiva for mange. Som pålegg held brunosten seg godt og er et næringsrikt og smakfullt alternativ.

Havrevaflar med Undredalsrullar

100 g smør
5 egg
1,5 dl sukker
1 beger lettrømme
3,5 dl kveitemjøl
1,5 dl havregryn eller ei blanding av havregryn og havrekli
5 dl mjølk
1 ts bakepulver
1/2 ts kardemomme

Pisk egg og sukker til eggedosis. Ha i mjølk, mjøl, havregryn/havrekli og rømme, og bland godt. Ha i smelta smør, sukker, kardemomme og bakepulver. Bland alt til ei jamn røre.

Lat røra svelle i minst 15 minutt, gjerne lenger (dersom røra skal stå lenge, så set ho i kjøleskapet). Dersom røra er for tjukk når du skal steike vaflane, kan du spe med litt kaldt vatn eller meir mjølk. Steik og server varme med samanrulla brunostskjever.

  • Kvit Undredal

    Sognakvitost